KNVB legt de bal bij de clubs zelf: "Wij steken er al geld in"

De speelsters en staf van Ajax
De speelsters en staf van Ajax Foto: © BSR Agency

De KNVB heeft geen plannen om extra geld in de Eredivisie voor vrouwen te investeren om vrouwelijke voetballers een hoger salaris te bieden. De bond wijst hiervoor naar de clubs zelf.

"Wij steken er al geld in. Het is nu aan de clubs om dat te doen", stelt de voorzitter, Just Spee op verzoek van de NOS, tijdens een interview op NPO Radio 1's programma 'Langs de Lijn'.

De speelsters in de Eredivisie maakten vrijdag gezamenlijk een statement. Daarin riepen ze de KNVB, clubs en sponsoren op om iets te doen aan de slechte betaling van de speelsters. "We willen kunnen leven van voetbal, zodat wij ernaar kunnen leven. Wij willen geen miljoenen, wij vragen minimumloon. Wij willen prof zijn."

Spee snapt het gevoel van de voetbalsters volledig. "Ik heb ook veel sympathie voor wat ze zeggen. Het is op dit moment niet zo dat het vrouwenvoetbal lucratief is. Maar ik hoop dat het er zo snel mogelijk van komt."

De speelsters in de Eredivisie hoeven niet op meer steun van de KNVB te rekenen. "Wij steken er al geld in. Wij doen meer dan we op economische gronden zouden moeten doen. Maar wij kunnen die betere betaling niet voor elkaar krijgen, we zijn namelijk een non-profitorganisatie. Wij houden echt geen geld over."

Volgens de voorzitter van de bond is het nu de beurt aan de clubs zelf. "Wij zijn best bereid om te investeren in het vrouwenvoetbal. We waren ook de eerste bond in Europa die vergoedingen voor de nationale teams, mannen en vrouwen, gelijk hebben gesteld Ook dat kost geld. Maar als het gaat om clubvoetbal, is het nu aan clubs om dat te doen."

Lees meer:
0 reacties