KNVB krijgt FIFA-delegatie op bezoek in aanloop naar WK van 2023

Gijs de Jong, Fatma Samoura, Sarai Bareman en Lucienne Reichardt met de WK-trofee
Gijs de Jong, Fatma Samoura, Sarai Bareman en Lucienne Reichardt met de WK-trofee Foto: © Pro Shots

Een delegatie van FIFA, met onder meer secretaris-generaal Fatma Samoura, was deze week kort op bezoek in Nederland. Op uitnodiging van de KNVB bezochten zij de KNVB Campus, een amateurvereniging en een bijeenkomst van de ambassades van Australië en Nieuw-Zeeland, de twee landen die komende zomer het WK organiseren.

Ook werd er op de KNVB Campus in Zeist uitvoerig gesproken met de KNVB Jeugdraad, elf jongeren die over verschillende onderwerpen meedenken met de KNVB. De KNVB Jeugdraad gaat naar aanleiding hiervan nadenken over hoe zij met leeftijdgenoten in andere landen in gesprek kunnen komen met het oog op het belang van de jeugd in het voetbal.

Vervolgens hebben Fatma Samoura en Gijs de Jong (secretaris-generaal KNVB) bij de start van de Unity Cup alle deelnemers succes gewenst. Daar was ook Farkhunda Muhtaj, speelster van Fortuna Sittard en ambassadeur en deelnemer van de Unity Cup. De Unity Cup is het EK voor vluchtelingen, dat in juni plaatsvindt in Frankfurt.

Op donderdag 18 mei was de officiële trofee van het WK in Nederland, waar natuurlijk ook de FIFA-delegatie bij was. In de middag waren zij aanwezig bij een door de Australische en Nieuw-Zeelandse ambassades georganiseerde lunch. Deze bijeenkomst stond vooral in het teken van de kracht van het vrouwenvoetbal en uiteraard het aankomend WK.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand