KNVB komt met documentaire over Shukrula: 'De Wetten van Shona'

Shona Shukrula
Shona Shukrula Foto: © Pro Shots

De KNVB komt met een documentaire over Shona Shukrula. De scheidsrechter is op weg naar haar ultieme doel: de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal worden.

Shukrula (30) is inmiddels al regelmatig regelmatig te zien als vierde official in de Keuken Kampioen Divisie. De volgende stap: als scheidsrechter actief zijn in die competitie.

Niet alleen op het veld strijdt Shukrula voor rechtvaardigheid. Ze is werkzaam als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie. De documentaire, 'De Wetten van Shona', schetst een portret van het leven van de arbiter.

Het geeft een inkijkje in haar leven als vrouw in de rechtszaal, maar ook toont het haar drive om in de voetsporen te treden van scheidsrechters als Bibiana Steinhaus (Duitsland) of Stéphanie Frappart (Frankrijk) die als vrouw het hoogste profniveau al haalden.

De documentaire laat zien hoe Shukrula met steun van haar familie, vrienden, personal trainer en werkgever in de startblokken staat om haar debuut te maken als eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaald voetbal.

'De Wetten van Shona' gaat op donderdag 27 januari om 20.15 uur exclusief in première op ESPN 1 en is geproduceerd door de KNVB.

Lees meer:
0 reacties