'KNVB houdt slechts één concurrent over voor organisatie WK 2027'

KNVB Campus
KNVB Campus Foto: © Pro Shots

De KNVB houdt er rekening mee dat de Verenigde Staten en Mexico zich terugtrekken voor de organisatie van het WK van 2027. Dat laat secretaris-generaal van de Nederlandse bond, Gijs de Jong, weten.

Als dat daadwerkelijk gebeurt, blijft alleen Brazilië over als concurrent van de Nederlandse, Belgische en Duitse voetbalbond voor de organisatie. Eerder liet Zuid-Afrika al weten zich terug te trekken.

"Brazilië gaat als enige andere kandidaat-organisator vol gas vooruit", tekent de Telegraaf op uit de mond van De Jong. "Dat is puur mijn inschatting. Het is ongelooflijk veel werk. De Verenigde Staten en Mexico organiseren in 2026 het WK voor mannen en in 2028 zijn de Olympische Spelen in Los Angeles. Het risico bestaat dat van hen het beeld ontstaat van ’Rupsje Nooitgenoeg’."

De Jong wil zich nu voornamelijk richten op Afrikaanse landen, die normaal gesproken voor Zuid-Afrika hadden gestemd. "Het is nu zaak te kijken hoe we die landen kunnen bereiken. Hun stem kan cruciaal worden", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties