KNVB houdt hoop op WK-organisatie: "Meerderheid gaat voor ons"

Gijs de Jong, Fatma Samoura, Sarai Bareman en Lucienne Reichardt met de WK-trofee
Gijs de Jong, Fatma Samoura, Sarai Bareman en Lucienne Reichardt met de WK-trofee Foto: © Pro Shots

Gijs de Jong houdt nog altijd hoop dat Nederland, Duitsland en België op 27 mei de organisatie van het WK van 2027 krijgen toegewezen. De secretaris-generaal van de KNVB raakt niet in de war van het recente FIFA-rapport, waarin Brazilië hoger scoorde dan het Breaking New Ground-bid.

"Brazilië heeft op alle fronten 395 punten van de 500 gekregen, wat is afgerond naar 400. En wij 373 punten. Dat is maar een verschil van 22 punten op 500 punten. Uiteindelijk gaat het er om hoe de bij de FIFA aangesloten bonden op 17 mei in Bangkok stemmen", zo legt hij uit tegenover het ANP.

De Jong sprak de afgelopen maanden veel afgevaardigden van de bij de FIFA aangesloten bonden. "Je weet pas na de stemming of ze echt voor je hebben gekozen", benadrukt de secretaris-generaal. "Maar we hebben net Oman, Marokko, Egypte, Jordanië, Saudi-Arabië en Qatar bezocht. Ik kan me vergissen, maar een meerderheid van die landen gaat voor ons."

"We mogen zelf niet stemmen en ik weet niet wat Rusland en Belarus doen. Maar de overige Europese stemmen moeten toch wel naar ons gaan. En ik denk dat we in Azië en Afrika ook een meerderheid hebben", voorspelt De Jong.

Lees meer:
0 reacties