KNVB-directeur Van Leeuwen: "Willen met Vera Pauw in gesprek"

Vera Pauw
Vera Pauw Foto: © Pro Shots

Marianne van Leeuwen is sinds een jaar directeur betaald voetbal bij de KNVB. Ze is van mening dat de Azerion Vrouwen Eredivisie en de OranjeLeeuwinnen onder het betaald voetbal horen te vallen.

De twee afdelingen vallen nu nog onder de amateurtak. "Maar aan die overgang kleven ook nadelen, want dan worden de eisen ook veel strenger. We moeten opletten dat we dat voorzichtig doen", zegt Van Leeuwen in De Volkskrant.

Ze vervolgt: "Vergeet niet dat vrouwenvoetbal pas vijftig jaar bestaat, tegenover de meer dan honderd jaar van het mannenvoetbal. De ontwikkeling verloopt al heel snel." Vlak voor het afgelopen EK trad Vera Pauw, een van de pioniers van het vrouwenvoetbal, naar buiten met een schokkend verhaal.

Pauw deed aangifte van verkrachting door een KNVB-trainer en voelde zich genegeerd door de voetbalbond. Over de aangifte kan Van Leeuwen niet oordelen, zo geeft ze aan. "We kunnen soms alerter zijn. En we willen met Vera in gesprek, om te kijken of de relatie hersteld kan worden."

"Zij is de grondlegger van het vrouwenvoetbal in Nederland. Zij heeft gestreden in een tijd dat het lastig was, toen er denigrerend over werd gedaan", weet Van Leeuwen. "Dankzij haar strijd staat het vrouwenvoetbal nu stevig op de kaart."

Ze besluit: "Het is alleen jammer dat er door sommigen wordt gedacht dat het bij de KNVB nog steeds zo gaat als in haar tijd en dat is echt niet waar. Dat kan ik met zekerheid zeggen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand