KNVB bezig met promotie/degradatieregeling: "Volgend seizoen"

Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup
Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup Foto: © Pro Shots

De KNVB is hard bezig met een promotie/degradatieregeling voor de Azerion Vrouwen Eredivisie. Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal bij de Nederlandse voetbalbond, geeft aan dat het streven is om die regeling per volgend seizoen in te laten gaan.

"We gaan nu de tijd nemen om de regeling vast te stellen en op te stellen. Dan is het streven om die per volgend seizoen in te laten gaan. Dan is het afhankelijk van hoe de promotie/degradatieregeling is opgesteld of alleen de nummer één mag promoveren of de top drie", geeft Reichardt aan voor de camera's van de NOS.

"Op dit moment bestaat de eerste divisie voornamelijk uit jong-elftallen en maar één eerste elftal. De jong-teams kunnen niet promoveren, dus het is de bedoeling dat de competitie uit meer eerste elftallen gaat bestaan", gaat de voormalig voetbalster verder. "Dat triggert ook weer als die promotie/degradatieregeling er is, dan is het voor clubs ook weer interessant is om te gaan starten en het te gaan omarmen."

Momenteel is de Azerion Vrouwen Eredivisie 'dicht', zo vertelt Reichardt. "Daar kunnen clubs niet meer direct tot toetreden. Dan wordt het ook interessant voor bvo's om in de competitie eronder te gaan starten en dan zo snel mogelijk naar de Eredivisie te promoveren."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand