'KNVB bezig met evaluatie OranjeLeeuwinnen en positie Parsons'

Mark Parsons langs de lijn
Mark Parsons langs de lijn Foto: © Orange Pictures

De KNVB is momenteel bezig met een evaluatie van de presentaties van de OranjeLeeuwinnen op het afgelopen EK. Dat vertelde Sjoerd van Ramshorst in de studio van de NOS na de finale van het toernooi in Engeland.

Ook de positie van bondscoach Mark Parsons wordt daarbij besproken, zo zei Van Ramshorst. De presentator heeft die informatie van Jan Dirk van der Zee, bij de KNVB verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal. Van der Zee is uiteindelijk ook de persoon die zal bepalen of de KNVB verdergaat met Parsons.

Verwacht wordt dat de evaluatie over twee weken wordt afgerond. Daarnaast kon Van Ramshorst meer onthullen over de doelstellingen die Parsons mee had gekregen voor het EK. Op dat toernooi moest de bondscoach met Oranje minimaal de kwartfinale halen en doorselecteren.

De Leeuwinnen haalden de kwartfinale, maar Leonne Stentler vond dat de lat wel erg laag lag voor de regerend Europees kampioen. "Je wil toch een ambitieuzer doel. Zeker met het spelersmateriaal dat er nog steeds is; van de basiself waren er tien speelsters die je ook op de Olympische Spelen al zag."

"Dan mag je verwachten dat er iets meer te halen is", zei de oud-international. Daarnaast is Mandy van den Berg van mening dat het doorselecteren niet voldoende is gebeurd. "Ik denk dat dit toernooi pijnlijk duidelijk is geworden dat dat te weinig was, of in ieder geval dat het meer nodig zal zijn in de toekomst om de volgende stappen te zetten."

"Er zal flink doorgeselecteerd moeten worden. Ook bij de bondscoach? Wat mij betreft wel", doelt de speelster van PSV op een vertrek van Parsons.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand