Knol klaar voor aanval op Ajax en FC Twente: "Staan we dichterbij"

Anna Knol
Anna Knol Foto: © Orange Pictures

Anna Knol verruilde Empoli vorige zomer voor Fortuna Sittard. De 22-jarige verdedigster heeft nog geen moment spijt gehad van haar keuze voor de Limburgse ploeg.

"Ons eerste seizoen is goed verlopen", blikt Knol terug in het Noordhollands Dagblad. "We haalden de halve finale van de beker en werden in de competitie achter Ajax en FC Twente direct derde. Persoonlijk kende ik ook een goed jaar. Ik heb alle wedstrijden gespeeld en miste geen minuut. En ook buiten het veld is alles goed geregeld."

Ze is helemaal op haar plek in Limburg. "Sportief gezien gaat het goed, de randzaken zijn dus ook goed geregeld en daarnaast hebben we ook nog eens een hele leuk groep. Het centrum is hier maar twee kilometer vandaan dus daar gaan we regelmatig heen. Hoewel het niet ver is, pak ik dan meestal wel de auto."

"Met al die heuvels is twee kilometer fietsen in Limburg namelijk wel even wat anders dan in Noord-Holland. Naar de stad toe is het leuk want dan rij je alleen maar naar beneden. Maar ja, je moet ook een keer terug...", lacht Knol, die zich echter nog geen échte Fortunees durft te noemen. "Daarvoor moet je toch minstens het clublied kunnen meezingen. En dat valt niet mee want dat is helemaal in dialect."

"Dat wordt niet, zoals bij Heerenveen, voor aanvang van de wedstrijd als een soort volkslied gespeeld, maar het klinkt wel altijd als we het veld opkomen. We hebben één Limburgse in de ploeg en de staf komt hier vandaan. Alleen die kunnen de tekst meezingen. Maar ik trek het shirt wel altijd met trots aan", maakt ze duidelijk.

Dit seizoen zijn de ambities kraakhelder: Fortuna Sittard wil bij de bovenste twee eindigen. "Vorig seizoen wonnen we al eens van FC Twente. Daar stond alleen tegenover dat we verloren van een ploeg als Telstar. Daar wonnen we later in het seizoen zo ruim van dat ik mezelf echt afvroeg hoe het in vredesnaam kon dat we van die ploeg hadden verloren. Als we dat soort schoonheidsfoutjes eruit krijgen, dan staan we al direct een stuk dichterbij."

"Bovendien hebben Ajax en Twente wat goede speelsters zien vertrekken en hebben wij juist de basis bij elkaar gehouden. En met de speelsters die erbij zijn gekomen, hebben we nu niet meer twaalf of dertien speelsters die in de basis kunnen staan, maar wel zestien", besluit Knol.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand