Kliekjes bij Leeuwinnen na EK-winst: "Hechte band werd wat minder"

Daniëlle van de Donk en Kika van Es vieren feest na het gewonnen EK van 2017
Daniëlle van de Donk en Kika van Es vieren feest na het gewonnen EK van 2017 Foto: © Pro Shots

Kika van Es won in 2017 het EK in eigen land met de OranjeLeeuwinnen. Dat succes zorgde voor verandering in de ploeg. Zo ontstonden er kliekjes in de selectie.

Dat vertelt Van Es in de podcast DRUK: in het hoofd van topteams. "In het begin, voordat we het succes hadden, was dat minder. Toen hadden we echt een grote, gezellige groep. Dat is na het EK wel een beetje veranderd", is de voormalig verdedigster eerlijk. "Dan merk je ook dat er dingen gaan veranderen. Meiden krijgen een status, er komen dingen in de media waar je toch over gaat nadenken."

Daardoor werd het volgens Van Es 'wel wat lastiger' bij Oranje. "En dat de groepjes misschien wat minder werden, dat de hechte band die wij daarvoor hadden wat minder werd. Het heeft met alles te maken. De een vindt het fijn om in de aandacht te staan, de ander had daar meer moeite mee. Dan moet je toch maar weer samen die weg zien te vinden. Des te knapper vond ik dat we op het WK (in 2019, red.) nog zo'n goed resultaat neerzetten", aldus de oud-OranjeLeeuwin, die vorig jaar een punt achter haar carrière zette.

Lees meer:
0 reacties