Kirsten van de Westeringh knokt zich terug: "Hier leef ik voor"

Kirsten van de Westeringh in actie namens Feyenoord
Kirsten van de Westeringh in actie namens Feyenoord Foto: © Pro Shots

Kirsten van de Westeringh revalideerde vijftien maanden van een zware knieblessure. Niet lang na haar rentree ging het echter opnieuw mis voor de speelster van Feyenoord. Haar leven stond op z'n kop, ook omdat haar relatie strandde en ze weer thuis ging wonen.

Van de Westeringh kwam er bovenop: "Ik heb gelukkig hele lieve ouders, een broer en vriendinnen. Die hebben me heel goed opgevangen", vertelt ze in het Algemeen Dagblad. Ook een mental coach hielp. "Het fijne van een neutraal iemand is dat die andere dingen vraagt, waarover je gaat nadenken. Daardoor leerde ik dat het heel goed is je gevoelens te uiten, ook de moeilijke. Dat geeft je zo veel kracht en vertrouwen."

De middenveldster dacht nooit aan stoppen. "Natuurlijk, het was een zware tijd. Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld. Zeker die tweede keer, toen was ik volledig in paniek. Konden ze mij niet rustig krijgen, ik was totaal de weg kwijt", is ze eerlijk. "Maar dat was voor mij geen reden te stoppen. Naast dat ik geen opgever ben, houd ik te veel van het spelletje. Dit is wat ik wil, hier leef ik voor", klinkt het vastberaden.

Van de Westeringh hoopt dat ze komende zomer kan aansluiten bij de voorbereiding van Feyenoord. "Het kortetermijndoel is lekker voetballen, elke week weer 90 minuten. Dat ik weer een doelpunt kan maken, waar ik zo van houd. Dat ik fit blijf. Daar ligt nu de focus op. Maar ik kijk zeker ook verder."

Haar ambities zijn er dan ook nog altijd: "Het was een ander verhaal geweest als ik eind 20, begin 30 was. Dan had ik het niet zo geweten. Maar ik ben nog maar 22, dus relatief jong. Daarom heb ik mijn dromen ook nooit opgegeven. Ik heb gewoon twee jaar vertraging opgelopen."

Lees meer:
0 reacties