Kirsten van de Westeringh eerlijk: "Gooide met een voetbalschoen"

Kirsten van de Westeringh (Feyenoord) in actie tegen Fortuna Sittard
Kirsten van de Westeringh (Feyenoord) in actie tegen Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

In september vorig jaar sloeg het noodlot wederom toe bij Kirsten van de Westeringh. De 22-jarige speelster van Feyenoord was net weer terug na een kruisbandblessure, maar in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard ging het wederom mis.

In gesprek met Feyenoord Magazine blikt Van de Westeringh terug op dat moment. "Ik zie mezelf nog in de kleedkamer zitten, kort nadat ik met de medische stafleden naar binnen was gegaan. Uit pure machteloosheid gooide ik met een voetbalschoen in de richting van Raymond van Meenen (Head of Operations & Woman’s Football, red.)", is ze eerlijk.

Van de Westeringh vervolgt: "Het enige dat ik kon was huilen, alleen maar huilen. Ik dacht: waarom laat mijn lichaam me nu weer in de steek? Waarom ik? Ik zat helemaal stuk, was totaal van slag. Het is klaar nu; dat schoot door mijn lijf. Echt, ik heb het nog nooit zo zwaar gehad als toen."

Toch ging de knop om. Ze werkt momenteel hard aan haar herstel. Voor negativiteit is weinig ruimte bij Van de Westeringh: "Wat moet ik dan? De hele dag een beetje zitten klagen over hoe zielig ik ben? Hou op hoor. Ik probeer van elke dag het beste te maken", maakt ze duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand