Kirsten van de Ven aan de slag als sportief directeur in Zweden

Kirsten van de Ven
Kirsten van de Ven Foto: © Orange Pictures

Kirsten van de Ven gaat aan de slag als sportief directeur van Elitfotboll Dam in Zweden. De voormalig international en oud-manager vrouwenvoetbal bij de KNVB was eerder al projectmanager van het 'Elitprojektek', een samenwerking tussen Elitfotboll Dam en de Zweedse voetbalbond.

Van de Ven nam in augustus 2022 afscheid als manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. In totaal vervulde ze die functie vijf jaar. Ze emigreerde vervolgens naar Zweden, waar ze sindsdien functies vervulde in het Zweedse vrouwenvoetbal. Nu gaat Van de Ven dus aan de slag als sportief directeur van Elitfotboll Dam, de belangenorganisatie voor de twee hoogste competities in Zweden, de Damallsvenskan en de Elitettan.

In haar nieuwe rol zal de oud-OranjeLeeuwin nauw samenwerken met de sportief directeur van de aangesloten clubs, 'om onze positie als vooraanstaande kracht in het vrouwenvoetbal te versterken'. "De focus zal liggen op het versterken van de samenwerking binnen de competitie, het bevorderen van de talentontwikkeling en het waarborgen dat de concurrentiepositie van onze teams zowel nationaal als internationaal sterk blijft", zo wordt er gemeld.

Lees meer:
0 reacties