Kira over landgenote: "Ze heeft de kwaliteiten voor Champions League"

Chinatsu Kira (Telstar) en Toko Koga (Feyenoord)
Chinatsu Kira (Telstar) en Toko Koga (Feyenoord) Foto: © Pro Shots

Sinds dit seizoen zijn er twee Japanse speelsters actief in de Azerion Vrouwen Eredivisie: Chinatsu Kira bij Telstar en Toko Koga bij Feyenoord. De 32-jarige aanvalster van de Witte Leeuwinnen is lovend over haar landgenote.

"Voordat Koga naar Nederland kwam, had ik wel over haar gehoord. Maar ik kende haar nog niet", vertelt Kira aan het Algemeen Dagblad. "Ik speelde vorig seizoen in Spanje en heb niet zoveel nieuws over haar vanuit Japan meegekregen. Behalve dan dat ze bij de trainingsgroep van het Japanse nationale elftal voor het WK zat."

Inmiddels heeft het tweetal er een etentje op zitten. Ook hebben de twee elkaars wedstrijden bezocht. "De eerste maand had ze begeleiding uit Japan, waardoor ik haar nog niet heb kunnen helpen. En ze is er nog maar pas. Buiten het veld is Toko nogal verlegen, maar als ze eenmaal begint te praten dan praat ze veel, haha. Ik hoop in de toekomst onze relatie verder uit te diepen", geeft Kira aan.

Koga maakt indruk bij Feyenoord. "Ze vertelde me dat in de Champions League spelen haar doel is", onthult de Telstar-speelster. "Daarvoor heeft ze de kwaliteiten, want haar fysiek is niet minder dan die van Europese spelers. Nu ze bij Feyenoord als verdedigende middenvelder speelt, laat ze zien op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Dat vergroot haar kansen, maar persoonlijk zie ik haar het liefst als centrale verdediger. Daarvoor heeft ze de meeste potentie", weet Kira.

Lees meer:
0 reacties