Kingma fulltime aan de slag bij FC Groningen: "Kijk er naar uit"

De Euroborg van FC Groningen
De Euroborg van FC Groningen Foto: © BSR Agency

Henderika Kingma gaat het trainerschap bij FC Groningen combineren met een commerciële functie als accountmanager voor het vrouwenvoetbal binnen De Trots van het Noorden. Ze is uiteraard in haar nopjes met haar nieuwe overeenkomst.

Kingma kan zich nu volledig gaan focussen op de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen FC Groningen. Ze zal naast haar fulltime functie binnen FC Groningen de trainerscursus VC3 gaan volgen. "Ik ben blij met het feit dat ik mag blijven bijdragen aan de verdere groei van vrouwenvoetbal in Groningen en Noord-Nederland", reageert Kingma op de clubwebsite.

Ze vertelt verder: "Als trainer heb ik het afgelopen jaar veel geleerd en nu kunnen we samen verder bouwen aan de weg die we zijn ingeslagen op het veld. Om het vrouwenvoetbal binnen FC Groningen te kunnen door ontwikkelen tot een volwaardige voetbaltak inclusief eerste elftal is meer nodig dan hard werken binnen de lijnen van het veld."

Kingma noemt het 'mooi' dat ze haar 'commerciële achtergrond en kennis, die ze in haar loopbaan heb opgedaan' mag gaan inzetten bij FC Groningen. Ze gaat bouwen aan een 'zakelijke community ten bate van het vrouwenvoetbal'. "Dat wordt een community waarin plaats is voor iedereen en waarin zakelijke, maatschappelijke en voetbalthema’s aan bod komen. Ik kijk er ontzettend naar uit om dit samen met het commerciële team nog meer onder de aandacht te brengen bij bestaande en nieuwe sponsorrelaties."

Lees meer:
0 reacties