Kim Remijnse vertelt: "We doen het ook echt voor de toekomst"

Kim Remijnse
Kim Remijnse Foto: © BSR Agency

Onder de slogan 'betaald voetbal = betaald worden' kwamen de speelsters van de Azerion Vrouwen Eredivisie afgelopen weekend in actie voor een beter salaris. Een groot deel van de speelsters ontvangt momenteel alleen een onkostenvergoeding. Zo ook Kim Remijnse.

De speelster van Telstar combineert het voetballen met een baan als trainster bij Voetjebal Rijnmond. "Ik moet het wel doen om er financieel doorheen te komen", legt Remijnse uit bij Omroep Zeeland. Daardoor kent ze een druk programma. Vroeg in de ochtend gaat ze naar haar werk in de regio Rotterdam, rond het middaguur keert ze terug naar huis in Den Haag.

Vervolgens staat ze rond 15:00 uur weer op het trainingsveld bij Telstar. "Doordat we minder aan rust toe komen, zijn er ontzettend veel blessures bij het damesvoetbal", zegt Remijnse. "Kruisbandblessures bijvoorbeeld zijn bij ons aan de orde van de dag." Dat ziet het overgrote deel van de mensen volgens haar niet: "Zij zien alleen de wedstrijden op tv en weten niet wat er allemaal achter de schermen nog allemaal gebeurt. Daar is deze actie ook voor bedoeld."

De verdedigster weet dat er ook kritische geluiden zijn na de actie. "De vooroordelen mogen er van mij zijn hoor. Maar mensen moeten erbij stilstaan dat het niveau flink zal stijgen van het damesvoetbal in Nederland, als wij ook betaald krijgen", zo benadrukt ze. "We doen het ook echt voor de toekomst van het damesvoetbal. Hopelijk voelen sponsors zich aangesproken en kunnen we in de toekomst het gat zoveel mogelijk dichten."

Lees meer:
0 reacties