Kika van Es openhartig: "Dat is wel wat je wil als topsporter"

Kika van Es bij het Nederlands elftal
Kika van Es bij het Nederlands elftal Foto: © Orange Pictures

Excelsior-speelster Sabrine Ellouzi heeft sinds een tijd haar eigen bedrijfje: Food by Sab. In haar blog post ze af en toe het favoriete recept van een bekende voetbalster.

Ditmaal is Kika van Es aan de beurt. Zij speelde samen met Ellouzi bij FC Twente. "Ik speel natuurlijk al jaren op het hoogste niveau dus voeding is erg belangrijk voor mij", geeft Van Es aan.

De verdedigster vervolgt: "Ik vraag eigenlijk altijd advies aan een diëtiste. Ik vind het fijn om hulp te krijgen en variaties te krijgen in wat goed voor je is."

Van Es speelde ook enkele jaren in Engeland, iets dat ze 'leuk en speciaal' noemt. "Ik had altijd een droom om naar het buitenland te gaan, als je dan bij zo’n grote club in Engeland (Everton, red.) mag voetballen is dat gaaf."

De dag in Engeland zag er als volgt uit: "Je komt in de ochtend binnen en dan krijg je ontbijt, vervolgens train je. Daarna ga je lunchen, vervolgens heb je nog krachttraining en kan je eten meenemen naar huis. Je bent van 9 tot 3 op de club en dat is wel wat je wilt al topsporter."

Van Es ziet de verschillen tussen Nederland en Engeland. "Het niveau ligt een stuk hoger. Je hebt verschillende internationals. Daarnaast zijn de accommodaties een stuk beter en hebben ze financieel meer te bieden waardoor je full prof kan zijn."

De OranjeLeeuwin houdt zelf niet echt van koken, zo is ze eerlijk. Als favoriet recept gaat ze voor de Caesar salade. Dat recept is hier te vinden.

Lees meer:
0 reacties