Kika van Es onthult: "Zijn we op los gegaan, stonden op de banken"

Kika van Es na het gewonnen EK van 2017
Kika van Es na het gewonnen EK van 2017 Foto: © Orange Pictures

Kika van Es was jarenlang een OranjeLeeuwin. In de kleedkamer van Oranje ging het af en toe flink los, zo vertelt de voormalig international in de podcast DRUK: in het hoofd van topteams

"Als iedereen het nu moet zeggen, wie de sfeermakers zijn, dan kun je er bijna allemaal wel uithalen. Je hebt natuurlijk Sherida Spitse, die vooraan loopt in de polonaise. Merel van Dongen is een heel gezellig mens, dat heel erg van dansen en muziek houdt. Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Jill Roord", geeft Van Es aan.

Volgens haar bouwde de 'oudere garde' vaak een feestje. "Zij kozen vaak de muziek. Daar paste eigenlijk iedereen zich op aan. We hebben ook samen een keer een lijstje gemaakt, dat we zoiets hadden van: 'Welke muziek vinden jullie leuk?'. Iedereen mag zijn inbreng hebben, dan kan er in ieder geval ook niet over geklaagd worden dat het teveel Nederlandstalig is of teveel hardcore. Iedereen had daar zijn inbreng in. Dat ging eigenlijk altijd goed."

Van Es is van mening dat het lijstje goed bij de Leeuwinnen paste. "Tijdens het WK hadden we 'Zie die Leeuw' van Claudia de Breij. Daar zijn we helemaal op los gegaan, voor elke wedstrijd gingen we met z'n allen keihard zingen. Er was dan niemand die dat niet deed. Dan stonden we op die banken, dan kwam dat samen, dat gevoel. Dan ging je er gewoon voor."

"Of Sarina Wiegman dat altijd goed vond, dat we met z'n allen stonden te schreeuwen in de kleedkamer? We boekten wel resultaat. Het was eigenlijk altijd zo dat het goed was dat die muziek in de kleedkamer was. En dan ging de muziek uit, gingen we naar buiten en dan had je ook meteen dat gevoel van 'we zijn er klaar voor en dit gaan we samen doen'", weet Van Es nog.

Lees meer:
0 reacties