Kika van Es kreeg 'klap in gezicht': "Dat was heel pijnlijk"

Kika van Es bij de OranjeLeeuwinnen
Kika van Es bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Kika van Es won in 2017 met de OranjeLeeuwinnen het EK in eigen land. Daardoor leek ze met vertrouwen door te gaan bij Oranje, maar vrij snel daarna kreeg de toenmalig verdedigster een 'klap in haar gezicht'.

"Ik had rugnummer vijf op het EK. En in mijn eerste interland dat ik er weer bij was, na die periode, was ik eigenlijk meteen mijn nummer kwijt en stond ik wissel", vertelt Van Es in de podcast DRUK: in het hoofd van topteams. "Dat was wel echt een klap in mijn gezicht. ik dacht: 'ik heb het eigenlijk heel goed gedaan op het EK, ik snap de reden niet heel goed'. Persoonlijk was dat best zwaar. Je raakt ook jouw nummertje kwijt. Dat was heel pijnlijk."

De oud-international werd van binnen 'echt wel kwaad'. "Soms kun je echt wel aan mij zien als ik het ergens niet mee eens ben, maar ik probeer zo veel mogelijk het niet te laten merken in de groep. Je wil niet dat andere mensen er last van hebben. Op mijn kamer kon ik echt wel verdrietig zijn en mijn familie en vrienden opbellen, zeggen van 'wat gebeurt hier?' en 'ik ben het er niet mee eens'."

"Maar je probeert het in de groep niet te laten merken. Uiteindelijk is het niet de groep die beslist, maar de coach. Daar moet je ook proberen mee om te gaan. Dat is niet makkelijk", erkent Van Es. "Of ik hoop dat ze verliezen als ik op de bank zit? Nee, dat niet."

Lees meer:
0 reacties