Kika van Es heeft doelstelling: "Dan is voor mij de cirkel rond"

Kika van Es bij het Nederlands elftal
Kika van Es bij het Nederlands elftal Foto: © Orange Pictures

Kika van Es speelde onlangs haar vijftigste competitiewedstrijd voor FC Twente. De verdedigster komt daarnaast uit voor de OranjeLeeuwinnen.

"Mijn hoogtepunt in mijn carrière is natuurlijk dat we Europees kampioen werden in 2017. Dat is zeker iets wat ik nooit meer ga vergeten. Het is een hele eer om voor het Nederlands Elftal te spelen", vertelt Van Es in de blog van Food by Sab.

Spelen voor Oranje noemt ze het 'hoogst haalbare'. "Ik vind het altijd speciaal om in een oranje shirt te spelen. De Olympische Spelen was ook een bijzondere ervaring. Dat was echt op alle gebieden een bijzondere ervaring."

Voor Van Es was het een droom om naar de Olympische Spelen te gaan. "Maar deze editie was door Corona wel heel anders. Die saamhorigheid voelde je nu niet echt en je kon ook niet bij andere sporters kijken wat erg jammer was. Verder was het natuurlijk wel speciaal dat je op de Olympische Spelen staat."

De speelster van FC Twente heeft de komende periode een doel: "Mijn doelstelling is om het EK in Engeland te mogen spelen. Dan is voor mij de cirkel rond."

Lees meer:
0 reacties