Kika van Es actief bij PSV: "Wie weet wat daaruit gaat komen"

Kika van Es
Kika van Es Foto: © Pro Shots

Kika van Es zette afgelopen zomer een punt achter haar carrière. Momenteel doet ze naar eigen zeggen 'niet veel', al heeft de voormalig verdedigster zeker wel de ambities om aan de slag te gaan in de voetballerij.

"Ik zou zeker wel wat willen doen in de voetballerij. Toen ik was gestopt, dacht ik: 'ik ga vooral iets doen, lekker dicht bij huis, het maakt me niet uit wat het wordt'. Maar na een aantal gesprekken ben ik er wel achter gekomen dat ik echt wel iets in het voetbal wil blijven doen", vertelt Van Es in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Momenteel is de oud-international één dag in de week actief bij PSV, de club waar ze haar carrière afsloot. "Bij de Meiden Onder 16. Die meiden kunnen al zo goed voetballen. Er zitten meiden van dertien, veertien bij, en die hebben al een balbehandeling en techniek waarvan ik denk: 'ik word alle hoeken van het veld opgestuurd'. Dat vind ik heel leuk om te zien."

"Die meiden staan ook nog open, die kunnen nog een beetje gekneed worden. Dat vind ik heel leuk om te doen. Ik heb nu de kans gekregen om te kijken of ik dat iets vind, of het bij me past. Tot nu toe vind ik het heel erg leuk om te doen. Wie weet wat daaruit gaat komen", aldus Van Es.

Lees meer:
0 reacties