Kika van Es aan de slag bij oude club: "Dat kan in deze functie"

Kika van Es
Kika van Es Foto: © BSR Agency

Kika van Es wordt met ingang van komend seizoen Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO) bij Olympia’18. De 32-jarige Boxmeerse volgt Dennis Koenders op bij de club waar ze haar imponerende loopbaan als voetbalster begon.

"Het is thuiskomen", zegt Van Es in gesprek met De Gelderlander. "Het warme, vertrouwde gevoel dat ik bij Olympia heb, wil ik uitdragen naar de nieuwe generatie." De voormalig international geeft samen met haar partner, Paul Jans, training aan zijn zoon bij Olympia. "Zo ben ik ook de club ingerold."

Eerder dit seizoen gaf Van Es een interview bij ESPN. Dat interview vond plaats op het sportpark van de Boxmeerse club. "Toen ben ik de voorzitter tegen het lijf gelopen en met hem aan de praat geraakt", vertelt de oud-voetbalster. "Het afgelopen halfjaar heb ik veel nagedacht wat te doen na mijn carrière: ik kon moeilijk iets vinden waar ik dezelfde passie voor heb als voetbal."

"Daarom wil ik in het wereldje actief blijven", aldus Van Es. "Mijn kennis overdragen. Dat kan in deze functie, waar ik nog geen ervaring in heb maar juist daarom ook leuk en uitdagend is, én via een eigen bedrijfje dat ik aan het opzetten ben. Ik wil clinics gaan geven, mensen coachen en gastspreker zijn."

Van Es begon haar carrière bij Olympia'18 en speelde daarna bij Willem II, VVV-Venlo, PSV(/FC Eindhoven), Achilles'29, FC Twente, Ajax en Everton. Ook kwam ze 77 keer uit voor de OranjeLeeuwinnen.

Lees meer:
0 reacties