Khawaja over Parsons en Jonker: "Is al een wereld van verschil"

Andries Jonker geeft aanwijzigingen aan Vivianne Miedema
Andries Jonker geeft aanwijzigingen aan Vivianne Miedema Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen gaan naar het WK van 2023. Onder leiding van de nieuwe bondscoach Andries Jonker wist de ploeg zich te plaatsen voor het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

Vrouwenvoetbalkenner en mede-oprichter van deze website Salman Khawaja zat vol spanning op de bank, zo vertelt hij aan Sportnieuws.nl. "Vaak als ik spanning vooraf heb, dan wordt het een moeilijke avond. Zo bleek dat maar weer eens te kloppen, dinsdag."

"Dit had ik ook bij de EK-winst: het hele toernooi had ik geen spanning. Bij de finale wel en dat werd een spannende finale", vervolgt Khawaja. Hij zag hoe IJsland zich in de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd ingroef tegen Oranje. Dat had hij ook wel verwacht.

"Wel was te zien dat ze het moeilijk hadden om druk op eigen helft te houden bij de Leeuwinnen. Het werd daardoor aan het einde van de eerste helft een bombardement aan kansen voor Nederland."

Ook zag Khawaja direct de hand van Jonker: "Het was weer de Nederlandse school, in tegenstelling tot Parsons die heel nieuwe dingen probeerde in te brengen. Jonker speelde gewoon weer 1-4-3-3 met de vertrouwde regels van snel druk zetten."

"Parsons wilde bijvoorbeeld heel de opbouw eruit halen, Jonker niet", merkt hij op. Khawaja weet wel waar de kritiek op Mark Parsons vandaan komt. "Nieuwelingen worden altijd onder een vergrootglas gelegd. Bij Parsons had ik het idee dat hij zich te snel één met de groep wilde maken, waar je normaal als clubcoach een lange periode voor hebt."

"Hij kreeg geen enkele eenheid in de groep en hij zorgde in mijn optiek ook niet voor de gezonde concurrentiestrijd", is Khawaja van mening. Hij verwacht wat anders onder Jonker: "Hij is een stuk duidelijker dan Parsons, spreekt daarbij gewoon de Nederlandse taal en is direct. Dat is al een wereld van verschil", besluit Khawaja.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand