Kerkhof: "Na twee jaar bij SC Heerenveen toe aan een nieuwe stap"

Eef Kerkhof bij de Memphis Tigers
Eef Kerkhof bij de Memphis Tigers Foto: © KingsTalent

Eef Kerkhof verruilde SC Heerenveen vorig jaar voor het universiteitsteam van de University of Memphis. Het zorgt voor bewondering vanuit haar vader, Rob.

"Eef was na twee jaar bij SC Heerenveen toe aan een nieuwe stap. Via social media en kennissen uit de voetbalwereld had ze gehoord over de mogelijkheden om een vervolgstudie en voetbal te combineren in de Verenigde Staten", vertelt hij op de website van KingsTalent.

In eerste instantie vond papa Kerkhof het jammer dat Eef vertrok naar Amerika. "Dat is later omgedraaid in bewondering dat ze uit haar comfortzone is gekomen en de stap heeft gemaakt naar het onbekende. Het gevoel van ’langs de lijn’ mis ik echter nog steeds", geeft Kerkhof toe. Het afscheid nemen was 'natuurlijk' een van de minst leuke aspecten.

"Gelukkig is het in deze tijd mogelijk om via allerlei manieren op een snelle en makkelijke manier elkaar te kunnen zien en spreken. Dat doen we dan ook veelvuldig", aldus Kerkhof. Hij gaat verder: "Voor Eef was het in het begin natuurlijk nog lastiger om niet alleen je familie, maar ook haar vriendenkring te verlaten. Gelukkig heeft ze dat goed opgepakt."

Recent won Eef Kerkhof haar eerste award in Amerika. "Voor ons is het mooie bevestiging dat ze goed bezig is en dat ze haar kwaliteiten ook laat zien op het veld. Dat is als ouder natuurlijk heel mooi om te zien", besluit Rob.

Feyenoord of PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

FC Twente en PSV nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in De Kuip. Wie wint de topper tussen de nummers twee en één van de Eredivisie? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord of PSV! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand