Kerkdijk wil meer: ''Natuurlijk wil ik heel graag spelen''

Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f
Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f Foto: © Pro Shots

Danique Kerkdijk is een van de vaste gezichten in de selectie van de OranjeLeeuwinnen, maar de verdedigster komt niet veel aan spelen toe.

Kerkdijk wil meer, zo geeft ze aan in gesprek met De Stentor. "Ik heb ook zeker het gevoel dat ik mezelf heb ontwikkeld. Maar ik ben een andere centrale verdediger dan de speelsters die er nu staan. Als dat op dit moment niet is waar de bondscoach naar zoekt, dan neem ik plaats op de bank. Maar natuurlijk wil ik heel graag spelen", zegt de verdedigster.

Ze noemt het 'frustrerend' om te zien dat de voorkeur van bondscoach Sarina Wiegman uitgaat naar onder meer Dominique Janssen en Aniek Nouwen. Toch weet Kerkdijk dat wel te relativeren: "Omdat ik weet dat ik andere kwaliteiten heb dan de centrale verdedigsters heb die er nu staan. Ik ben niet zo fysiek als die andere meiden."

"Dat zal ik ook nooit worden. Ik ben wel groot en sterk, maar ben toch meer een stiliste. Een voetballende speelster, die de ballen in de ruimtes wil geven. Opbouwen, voetballen", aldus Kerkdijk. Als dat niet is wat Wiegman op dat moment nodig heeft, neemt de verdedigster genoegen met haar reserverol: "En klaar te staan als ik wel nodig ben. Maar leuk is anders", is ze eerlijk.

Lees meer:
0 reacties