Kerkdijk wacht mogelijk operatie: ''Dat het ontstoken is''

Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f
Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f Foto: © Pro Shots

Danique Kerkdijk staat nog een jaar onder contract bij Brighton & Hove Albion. Voorlopig gaat ze nog niet in gesprek met de Engelse club, omdat de verdedigster het nog te vroeg vindt.

"Eerst moet een beetje duidelijk zijn waar we met de club eindigen", zegt de OranjeLeeuwin in gesprek met De Stentor. Kerkdijk tekent altijd een contract voor een jaar, zo geeft ze aan. "Omdat ik dan vrij ben om te gaan en staan waar ik wil. Ik wil voor mezelf weten of ik nog genoeg uitdaging vind, of ik me kan verbeteren."

Daar is Kerkdijk nu nog niet echt mee bezig. "Ik weet van mezelf dat de tweede seizoenshelft mede bepalend is in mijn beslissing. Dan ben je toch wat meer gesetteld bij een club, dan weet je meer over welke spelers blijven of weggaan", vertelt de verdedigster, die de afgelopen wedstrijden geen basisplaats had vanwege een blessure.

Ze kampt met een verdikking aan de zijkant van haar voet. "De medische staf denkt dat het botgroei is, dat ontstoken is", vertelt Kerkdijk. Als dat niet minder wordt, wacht er mogelijk een operatie, zo geeft ze aan.

De verdedigster stapte in 2019 over van Bristol naar Brighton en is nog altijd blij met die keuze. "Want de faciliteiten zijn veel beter. Alles er omheen is beter geregeld. Je merkt gewoon dat de club groter is, dat de mannen in de Premier League spelen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties