Kerkdijk verklaart: "Veel over ons gegaan, vandaar deze keuze"

Wieke Kaptein en Danique Kerkdijk (FC Twente)
Wieke Kaptein en Danique Kerkdijk (FC Twente) Foto: © Orange Pictures

FC Twente won zaterdag met ruime cijfers op bezoek bij Telstar. De Tukkers waren met maar liefst 7-0 te sterk en dat zorgde voor tevredenheid bij Danique Kerkdijk, die de laatste dertig minuten meespeelde.

"Als je met 7-0 wint, dan ben je tevreden", lacht Kerkdijk bij ESN. "Als we heel kritisch gaan kijken, dan kon het in de tweede helft nog een stukje beter. Maar weetje, het is warm, we hebben een drukke week gehad. Prima zo", zei de verdedigster. "In de eerste helft zijn we heel fel en fanatiek. Dat moeten we eigenlijk in de tweede helft doortrekken."

De tweede helft zakte Telstar ook wat verder in, merkte Kerkdijk. "Dan moeten wij eigenlijk geduldiger zijn en vaker van kant naar kant spelen. Nu kozen we toch wel te snel voor een dieptepass, waardoor we er net niet helemaal lekker door kwamen. Ik denk dat dat voor ons een leermoment is. Maar over de hele wedstrijd ben ik wel tevreden."

Tot dusver verloopt het seizoen uitstekend voor FC Twente. "We hebben een prijs gepakt, de volgende ronde van de Champions League gehaald en de eerste drie punten gepakt. We mogen niet klagen. We maken tot dusver geen fouten", aldus Kerkdijk, die voor de camera van ESPN de plek van captain Renate Jansen innam.

Zij gaf geen interviews vanwege situatie rondom haar goal tegen Levante. "Het is een bewuste keuze. Het is veel over ons gegaan de laatste tijd. Wij kijken eigenlijk alleen maar vooruit. Of Renate daar zelf ook last van gehad? Nee, dat is een keuze geweest vanuit de club. Er is veel gezegd over ons, vandaar dat we deze bewuste keuze maken."

Lees meer:
0 reacties