Kerkdijk terug in Nederland: "Dat speelt mee in de beslissing"

Danique Kerkdijk tekent bij FC Twente
Danique Kerkdijk tekent bij FC Twente Foto: © FC Twente Media

Danique Kerkdijk is weer 'thuis'. De verdedigster tekende deze week een tweejarig contract bij FC Twente, de club waar ze jarenlang speelde.

Kerkdijk speelde de afgelopen seizoenen in Engeland, voor Bristol City en Brighton & Hove Albion. "Er is veel veranderd in Nederland, de voorwaarden zijn vooruit gegaan", merkt de verdedigster op in gesprek met De Stentor.

Ze vervolgt: "En dat is alleen maar goed. Je merkt ook dat er steeds meer speelsters vanuit het buitenland terugkeren naar Nederland." Kerkdijk is niet de enige: eerder tekende Brighton & Hove Albion-ploeggenote Inessa Kaagman bij PSV.

Volgens Kerkdijk heeft de terugkeer naar Nederland van veel speelsters ook te maken met de coronajaren die doorgebracht werden in het buitenland. "Dat komt wel in gesprekken naar voren."

"Iedere speelster merkte dat het zwaar was tijdens corona dat je niet naar vrienden en familie thuis kon gaan", geeft de verdedigster aan. "Je bent dan gewoon een heel eind van je geliefden verwijderd. Het speelt zeker mee in de beslissing om terug naar Nederland te gaan."

En dus is het voor Kerkdijk tijd om terug te keren bij FC Twente. "Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij die club, ze staan nu bovenaan in de Eredivisie en hebben grootse plannen om de faciliteiten voor de vrouwen nog meer te verbeteren."

De keuze voor de Tukkers is een keuze voor zichzelf, zo is ze duidelijk. "Al zal de bondscoach me nu wel vaker kunnen zien, natuurlijk. Maar ik ben er echt niet mee bezig."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand