Kerkdijk stopt: "Beleefde zowel landelijke als Europese successen"

Wieke Kaptein en Danique Kerkdijk (FC Twente)
Wieke Kaptein en Danique Kerkdijk (FC Twente) Foto: © Orange Pictures

Danique Kerkdijk hangt na dit seizoen haar voetbalschoenen aan de wilgen, zo maakte ze maandag bekend. De 27-jarige verdedigster speelde twaalf seizoenen op het hoogste niveau, waarvan zeven voor FC Twente.

Met de club uit Enschede won ze meerdere prijzen: vier keer de landstitel, tweemaal de KNVB Beker, tweemaal de Super Cup en één keer de Eredivisie Cup. Daarnaast kwam Kerkdijk ook uit voor Bristol City en Brighton & Hove Albion. "Danique heeft een prachtige carrière gehad en kwam op jonge leeftijd als basisspeelster in het 1e elftal van FC Twente", blikt Rene Roord, technisch manager bij FC Twente, terug op de carrière van de verdedigster.

"Ze beleefde zowel landelijke als Europese successen, met onder andere de uitschakeling van Bayern München in de Champions League", zegt Roord op de officiële kanalen van de Tukkers. "Ook haar interlandcarrière brak vervolgens snel aan, waarna ze naar Engeland vertrok om uiteindelijk weer bij ons terug te komen. Wij wensen haar veel gezondheid en geluk in haar verdere leven."

Lees meer:
0 reacties