Kerkdijk sluit transfer uit: "Ik wil eindigen bij FC Twente"

Danique Kerkdijk heeft voor haarzelf nog geen beslissing gemaakt over haar toekomst. De 27-jarige speelster van FC Twente weet niet hoelang ze nog doorgaat als voetbalster.

"Ik kijk het mijn hele carrière al per jaar", vertelt ze in Schouders Eronden. "Ik heb nooit bewust een stap gemaakt omdat ik naar een bepaalde club wilde. Zo heb ik het mijn hele carrière al gedaan. Zolang het goed voelt, ik plezier heb en kwalitatief meekan, zie ik mezelf nog voetballen."

Wel sluit ze een transfer zo goed als uit. "Ik zie me mijn carrière wel eindigen bij FC Twente", geeft ze aan. "Het is mooi om daar te beginnen en te kunnen eindigen. Het is simpelweg de beste club van Nederland. Ik hoop nog wel een aantal dingen, zoals betere faciliteiten, te bereiken om het vrouwenvoetbal naar een nog hoger niveau te tillen."

"Ik kan niet specifiek zeggen hoelang ik nog voetbal", vervolgt Kerkdijk, die weet dat de beslissing van meerdere factoren afhankelijk. "Het is ook afwachten of je überhaupt een nieuw contract krijgt. Zolang de club verder wil, ga ik daar zeker over nadenken."

Lees meer:
0 reacties