Kerkdijk sluit af met kampioenschap: "Mooier kan je niet eindigen"

Danique Kerkdijk wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten van FC Twente
Danique Kerkdijk wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten van FC Twente Foto: © BSR Agency

Danique Kerkdijk heeft haar carrière afgesloten met de titel. De 28-jarige verdedigster van FC Twente zet na dit seizoen een punt achter haar loopbaan en vindt het fantastisch om dat te kunnen doen met het kampioenschap op zak.

"Mooier kan je niet eindigen. Als je je profcarrière mag beginnen met een kampioenschap en mag eindigen met een kampioenschap, daar teken je voor", glundert Kerkdijk voor de camera van ESPN. "Wat voor seizoen dit is geweest? Best wel lastig", is de ervaren verdedigster eerlijk. "Ik kwam terug naar Nederland. Geblesseerd, maar wel met de gedachte dat als ik fit was dat ik zou spelen."

"De meiden hebben zich hartstikke goed ontwikkeld, dus dat is een groot compliment naar hen. Maar zelf had ik gehoopt op meer speelminuten. Maar ik ben blij dat ik het zo kan afsluiten. Of ik het kon accepteren? Zeker, dankzij mijn huisgenoten, de appeltjes", vertelt Kerkdijk. Ze woont samen met Wieke Kaptein, Caitlin Dijkstra en Marisa Olislagers in een huis Karel Appelstraat, vandaar de bijnaam 'appeltjes'.

"Ze hebben mij erdoorheen gesleept", geeft Kerkdijk aan. "Iedereen doet het hartstikke goed, de trainer maakt keuzes. Dat heb je te accepteren. Er waren best wel veel opties nog voor mij. Dat is hartstikke mooi, na twee seizoenen eigenlijk weinig spelen. Maar daarnaast werk ik in een restaurant in Deventer. Daar heb ik het heel erg naar mijn zin. Daar ligt mijn toekomst."

"Lekker zo normaal mogelijk leven. Dat bieden zij mij, dat ga ik doen. Zo'n medaille, al die aandacht, daar hou ik niet zo van", lacht ze.

Lees meer:
0 reacties