Kerkdijk over vergoeding: "Daar krijgen ze misschien driehonderd euro"

Danique Kerkdijk keerde in de zomer van 2022 terug bij FC Twente. De 27-jarige speelster begon haar loopbaan ook ooit bij de club uit Enschede. In gesprek met podcast Schouders Eronder gaat ze onder andere in op de vraag wat jonge meiden qua salaris verdienen in de Eredivisie.

"Ik vind het lastig om te zeggen, want ik denk dat in het vrouwenvoetbal de contracten heel ver uit elkaar liggen. Echt heel ver", zegt Kerkdijk bij de podcast Schouders Eronder. "Ik denk dat we het bij FC Twente redelijk voor elkaar hebben en dat iedereen ongeveer in dezelfde marge zit. Je moet het zien als een normaal netto salaris zoals ieder ander voor jouw leeftijd."

Kerkdijk weet ook dat dit niet bij elke club zo goed geregeld is. "Bij een Excelsior of een ADO Den Haag krijgen ze misschien twee of driehonderd euro. Dat is gewoon een onkostenvergoeding. Dat ligt zo ver uit elkaar."

"Ik weet niet van alle meiden wat ze verdienen, maar de jongere meiden bij ons in het team kunnen daar gewoon prima van leven. Net als ik dat kon toen ik zestien, zeventien was. Voor die leeftijd heb je echt een uitstekend salaris", aldus Kerkdijk.

Lees meer:
0 reacties