Kerkdijk over buitenlands avontuur: "Ik wilde mij daarin ontwikkelen"

Danique Kerkdijk is na een Engels avontuur sinds vorig seizoen weer terug bij FC Twente. De Overijsselse doorliep de jeugdopleiding in Enschede en leerde daar het bestaan als prof. Na een aantal seizoenen bij de Tukkers werd het tijd voor een buitenlands avontuur.

"Ik was zestien toen ik een contract tekende. Nog best wel jong", vertelt Kerkdijk aan Schouders Eronder . "Toen ben ik ook uit huis gegaan en kreeg ik van de club een woning. Ik woonde samen met Shanice van de Sanden. Uiteindelijk leer je op jezelf wonen en dat vormt je ook als persoon. We speelden elk jaar om de prijzen, om het kampioenschap en de beker. Het presteren met het normale leven ernaast heeft mij gevormd tot de voetballer die ik was. In 2017 maakte de verdedigster de overstap naar Bristol City. "Uiteindelijk was ik wel toe aan een nieuwe stap. Bij FC Twente waren we negentig procent van de tijd aan het aanvallen en ik ben een verdediger. Ik miste de uitdaging om mij te verbeteren als verdediger. Daarom ben ik naar een wat grotere competitie gegaan en heb ik bewust gekozen voor een middenmoter, dat was Bristol toen." "Daar stond het opleiden van spelers wel centraal", vervolgt Kerkdijk. "In Nederland is dat de basis. Daar willen ze je doorontwikkelen tot je de juiste persoon en voetballer bent tot je naar het buitenland kan gaan. Dat vond ik wel belangrijk en daarom koos ik toen voor Bristol. Om mij echt te ontwikkelen en uit te dagen in het verdedigen, want dan sta je ineens tegen de beste spitsen die we in Europa hebben", sluit ze af.

Lees meer: