Kerkdijk over beslissende wedstrijd: "Zijn niet meer zenuwachtig"

Danique Kerkdijk
Danique Kerkdijk Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft de eerste twee kansen op het kampioenschap gemist, waardoor Ajax nu ook kans maakt op de titel. Toch blijven de Twentse speelsters kalm in aanloop naar de beslissende wedstrijd. Danique Kerkdijk spreekt hierover.

"Het heeft wel even geduurd voor ik een beetje bijgekomen was", zegt Kerkdijk in gesprek met NU.nl, na het twee keer mislopen van de kampioensschaal. Om de teleurstelling een plek te geven, besloot het team van Joran Pot bijeen te komen voor een barbecue in een van de spelershuizen in Hengelo. "Het was ook helemaal niet emotioneel. We hebben het gewoon goed afgesloten met elkaar, zodat we een dag later de focus hadden op onze laatste kans."

De trainers van FC Twente hebben besloten om voorafgaand aan het laatste duel tegen Telstar een ontspannen training te houden, in plaats van een zeer tactische. "Iedereen heeft zoveel plezier gehad, het is de juiste keuze geweest om zo te trainen. Het moet nu gebeuren, we zijn niet meer zenuwachtig. Ik heb in ieder geval geen energie meer om zenuwachtig te zijn", zegt ze lachend.

Lees meer:
0 reacties