Kerkdijk ontbreekt bij Oranje: ''Ze verliest de concurrentie''

Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f
Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen komen in april samen voor twee oefeninterlands. Bondscoach Sarina Wiegman heeft woensdag haar selectie voor het treffen met Spanje en Australië bekendgemaakt.

Dominique Janssen en Shanice van de Sanden keren terug bij de Oranjevrouwen. Zij ontbraken vorige maand wegens respectievelijk een rugblessure en persoonlijke omstandigheden. "Het gaat goed met ze. Dominique had wat rust gekregen en is weer hersteld", zegt Wiegman over het tweetal.

"Ze heeft ook veel minuten gemaakt bij de club en ik ben blij dat ze weer kan aansluiten. Shanice was er ook niet bij. Zij heeft het een wat langere periode moeilijk gehad, ook vanwege privéomstandigheden. Ze heeft gelukkig ook weer wat minuten gemaakt bij de club. Ik ben blij dat ze weer kunnen aansluiten", aldus de bondscoach voor de camera van OnsOranje.

Wie ontbreekt in de selectie is Danique Kerkdijk. De verdedigster van Brighton & Hove Albion is niet geselecteerd door Wiegman. "Iedereen is nu fit achterin. Danique is ook een centrale verdedigster. Op dit moment verliest Danique de concurrentie van de andere centrale verdedigsters", legt de coach uit.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand