Kerkdijk keert terug in Eredivisie: "Er is interesse genoeg"

Danique Kerkdijk
Danique Kerkdijk Foto: © Orange Pictures

Na vijf jaar in Engeland te hebben gevoetbald wil Danique Kerkdijk komende zomer terugkeren in Nederland. De speelster van Brighton & Hove Albion wil weer dichterbij haar familie gaan wonen.

"Twee jaar Bristol en drie seizoenen Brighton hebben me echt veel gebracht. Naast mijn voetballende ontwikkeling ook hechte vriendschappen. Maar het is ook wel een keer mooi geweest", begint Kerkdijk bij De Stentor. "Mijn opa en oma zijn mijn grootste fans, maar ik zie ze heel weinig omdat ik bijna altijd in Engeland zit. Corona heeft dat nog eens verzwaard natuurlijk. En ze worden wel een dagje ouder, daarom wil ik meer in Nederland zijn."

"De keuze is gemaakt, zover ben ik al. Ik ga terug", vervolgt ze. "Brighton heeft er overigens nog wel alles aan gedaan om me van gedachten te laten veranderen, wat me ook wel weer goed heeft gedaan. Maar mijn besluit staat vast."

Kerkdijk zal gaan spelen in de Vrouwen Eredivisie, maar voor welke club? "Dat wordt wel bekend als we er uit zijn, maar er is interesse genoeg. En het voelt ook niet direct als een stap terug, deEeredivisie voor vrouwen is echt sterker geworden. Veel speelsters zijn teruggekeerd uit het buitenland en spelen hier bij topclubs. Nee, het voetbal is zeker nog niet klaar."

Lees meer:
0 reacties