Kerkdijk kan tiende prijs pakken: "Staat net iets mooier dan negen"

Danique Kerkdijk
Danique Kerkdijk Foto: © BSR Agency

Danique Kerkdijk kan zondag met FC Twente haar vijfde landstitel veroveren. Het zal direct de laatste zijn voor de 27-jarige verdedigster: na dit seizoen stopt ze met voetballen.

Kerkdijk is naast het voetballen ook DJ en daar wil ze zich onder andere op gaan richten. "Het is spannender dan een voetbalwedstrijd", lacht de 18-voudig Oranje-international in gesprek met NU.nl. "Je staat er helemaal alleen voor. In een voetbalteam doe je het samen", zegt Kerkdijk, die ook zeker geniet: "Het is zo leuk om te zien dat mensen genieten van de muziek die je draait."

"Het moment dat je scoort in een bomvol stadion is net zo vet als het draaien van een set en iedereen uit zijn dak gaat", gaat de verdedigster verder. Door haar carrière bleven de boekingen tot dusver beperkt. "Ik nam alleen shows aan als we vrij waren of er een interlandperiode was", legt Kerkdijk uit.

Ze is klaar voor een 'normaal leven', zo geeft ze aan. Kerkdijk werkt ook als serveerster in een Italiaans restaurant in Deventer. "Dat blijf ik doen. Natuurlijk ga ik het voetbal ook missen, maar ik ga lekker op zondagochtend de wedstrijdjes meepikken bij de amateurclub waar ik ooit begonnen ben."

Zondag kan Kerkdijk met FC Twente landskampioen worden. "Het zou mijn tiende prijs op clubniveau zijn. Dat staat natuurlijk net iets mooier dan negen. Ik hoop dat de aankomende landstitel net zo bijzonder wordt als mijn eerste."

Lees meer:
0 reacties