Kerkdijk had moeizame band met trainer: "Altijd dat gevoel gehad"

Danique Kerkdijk
Danique Kerkdijk Foto: © BSR Agency

Danique Kerkdijk besloot na afgelopen seizoen een punt achter haar imposante carrière te zetten. De 28-jarige verdedigster wil de huidige trainers in de voetballerij nog wel een verbeterpunt meegeven.

De boodschap van Kerkdijk? Zie de speler en de mens niet los van elkaar. "Als de persoon niet lekker in zijn vel zit, presteert de voetballer niet", zegt Kerkdijk tegenover De Stentor. Naar eigen zeggen had ze altijd een goede relatie met trainers, maar in de laatste twee seizoenen was dat anders.

Volgens Kerkdijk keek FC Twente-trainer Joran Pot minder naar het persoonlijke, waardoor ze een wat moeizame band met hem. "Het maakt hem ook geen slechte trainer, maar ik hoop dat hij aan het menselijk vlak aandacht besteedt. Je mag best uitleggen waarom iemand niet speelt of waarom de keuze valt op een andere speelster."

De verdedigster kreeg wel waardering van haar ploeggenoten, maar niet van Pot. Dat droeg bij aan het besluit om te stoppen: "Ik heb altijd het gevoel gehad dat de trainers niet wisten hoe belangrijk ik was."

Lees meer:
0 reacties