Kerkdijk gaat aan de slag in restaurant: "Ben ik zoals ieder ander"

Danique Kerkdijk wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten van FC Twente
Danique Kerkdijk wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten van FC Twente Foto: © BSR Agency

Danique Kerkdijk zette na dit seizoen een punt achter haar voetbalcarrière. De 28-jarige verdedigster gaat genieten van het 'normale' leven.

In 2022 keerde Kerkdijk terug bij 'haar' FC Twente, mede voor haar familie. "Ik denk dat het tijd is de aandacht die zij aan mij hebben gegeven terug te geven. Ik vind mezelf goed genoeg om door te gaan, maar om ze die aandacht over vier jaar pas te geven, vind ik te laat", zo zegt ze in gesprek met De Stentor.

De verdedigster combineerde het voetballen de afgelopen jaren met een baan. "Ik kon rondkomen van wat ik verdiende bij FC Twente, maar kon niet sparen", aldus Kerkdijk, die rondloopt in de bediening bij het Italiaanse restaurant Ciao in Deventer. Nu gaat ze er fulltime aan de slag: "Daar ben ik zoals ieder ander, niet bijzonder omdat ik heb gevoetbald."

"Er zijn genoeg meiden die doorgaan omdat ze niet weten wat ze hierna moeten doen. Ik heb mezelf nooit afgevraagd: wie ben ik zonder voetbalschoenen aan?", aldus Kerkdijk, die ook bouwt aan een carrière als dj. "Mijn loopbaan heeft mij geholpen, als ik maar vijf volgers had op Instagram, had niemand mij geboekt", zo geeft ze toe met een lach.

Lees meer:
0 reacties