Kelly geniet: "Dit is de droom van dat jonge meisje dat voetbalt"

Ontlading bij Chloe Kelly na haar winnende goal in de EK-finale
Ontlading bij Chloe Kelly na haar winnende goal in de EK-finale Foto: © Pro Shots

Engeland wist afgelopen zondag de EK-finale te winnen ten koste van Duitsland (2-1). Chloe Kelly, aanvaller van het Engelse elftal en matchwinner, ziet de EK-winst als een droom die uitkomt.

"Dit is de droom van dat jonge meisje dat voetbalt, hier doe je het voor", zo vertelt Kelly in gesprek met de NOS. "En dat mag ik delen met het publiek, maar ook met de geweldige meiden in onze ploeg en een geweldige staf."

Wat is er zo bijzonder aan de Engelse selectie? Kelly: "Ik hou van ze allemaal, het zijn topmeiden. We steunen elkaar, we zijn er voor elkaar. En ik ben ook heel goed opgevangen na mijn blessure. Daar ben ik echt blij mee. Ik voelde me gelijk weer thuis, want het is zo'n geweldige groep. We moesten diep gaan, en het was soms zwaar."

Kelly wist zich goed te focussen voor de finale. "We hebben alles buitengesloten. We hebben ons afgesloten van de buitenwereld. We dachten niet aan wat er buiten speelde, we keken alleen naar de spelers en staf en genoten van elk moment. We lieten ons niet beïnvloeden en wilden vooral genieten. En dat hebben we gedaan, we hebben er van genoten."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand