Keert Miedema terug naar Nederland? "Niveauverschil te groot"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema trekt na zeven jaar de deur achter zich dicht bij Arsenal. Een einde van een tijdperk, zo weet ook Daniël Dwarswaard. De journalist weet dat een terugkeer naar Nederland niet aan de orde is voor de 27-jarige spits.

"Wie de afgelopen tijd goed luisterde, merkte al aan Vivianne Miedema (27) dat haar tijd in Noord-Londen eindig was. De club heeft geen aanbieding gedaan om haar aflopende contract te verlengen", begint Dwarswaard zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. Miedema heeft volgens hem nog altijd de behoefte om elders haar 'voetbalgeluk te beproeven'. "Zeker na haar zware knieblessure is een nieuwe start bij een andere club ook mentaal verfrissend."

In Engeland blijven

De spits lijkt in Engeland te blijven, volgens Dwarswaard een 'reëel scenario'. Manchester City is geïnteresseerd in de diensten van Miedema. "Na zeven jaar in Londen is Miedema een halve Engelse geworden. Ze is zo gehecht aan Engeland dat het land inmiddels misschien wel meer voelt als eerste dan als tweede huis. Dat ze na haar voetballeven aan de andere kant van de Noordzee blijft wonen, is bijna geen vraag", geeft de journalist aan.

Dat heeft natuurlijk ook te maken met haar relatie met Beth Mead, die een doorlopend contract heeft bij Arsenal. "Toen Miedema twee jaar geleden bij Arsenal haar contract verlengde, woog ze haar liefde voor Engeland zwaar mee. Ze sprak toen met Paris Saint-Germain en FC Barcelona, maar die clubs konden haar niet verleiden. Nu twee jaar later kan die afweging anders zijn omdat Miedema vanzelfsprekend nog altijd de droom heeft om de Champions League te winnen."

Feyenoord?

Een terugkeer naar Nederland is niet aan de orde, zo geeft Dwarswaard aan. "Het is algemeen bekend dat Miedema supporter is van Feyenoord. De club die haar al vanaf de jeugdjaren raakt. Als Miedema al ooit weer terugkeert in de Nederlandse eredivisie, is dat niet al komende jaren", aldus de journalist. "Het niveauverschil tussen de eredivisie in ons land en de toonaangevende competities in Engeland, Duitsland en Spanje is simpelweg nog altijd groot", weet hij.

Lees meer:
0 reacties