Kay-Lee de Sanders erkent: "Je merkt dat dat toch best wel lastig is"

Kay-Lee de Sanders bij Ajax
Kay-Lee de Sanders bij Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax kende een bijzonder jaar. De Amsterdammers imponeerden in de UEFA Women's Champions League, maar moesten na die Europese tripjes iedere keer snel omschakelen naar de Azerion Vrouwen Eredivisie.

In de eerste groepswedstrijd van de UEFA Women's Champions League werd Paris Saint-Germain met 2-0 verslagen. Er volgde geen groot feest, zo vertelt Kay-Lee de Sanders. "Je had een heel feest kunnen maken na Paris Saint-Germain, maar dat hebben we niet gedaan. We kunnen onszelf allemaal in de spiegel aankijken. We hebben er alles aan gedaan om zo goed mogelijk, gelijk, ook mentaal, helemaal alles te switchen", zegt de verdedigster bij Ajax TV.

"Je merkt dat dat toch best wel lastig is", erkent De Sanders. Na de wedstrijd tegen PSG nam Ajax het vier dagen later op tegen FC Twente. De Tukkers wonnen. "Ik vond het onterecht dat we die verloren", is het oordeel van Suzanne Bakker, afgelopen seizoenen coach van Ajax. "Ik vond ons wel het betere van het spel hebben. We hadden controle, creëerden kansen. Alleen zij scoren de goal en gingen er met de punten vandoor."

Lees meer:
0 reacties