Kardinaal gezicht van speciaal toernooi NextGen Women's Series

Isa Kardinaal en Danny Schenkel
Isa Kardinaal en Danny Schenkel Foto: © Orange Pictures

Op zondag 22 mei organiseert SportsGen de NextGen Women’s Series, een jeugdvoetbaltoernooi Onder-15 jaar in het Olympisch Stadion. Het deelnemersveld bestaat uit vijftien Amsterdamse clubs, die gaan strijden om de eindzege.

NextGen Women’s Series is een uniek podium voor het Amsterdamse meidenvoetbal en een fantastische afsluiting van het voetbalseizoen voor alle deelnemende clubs.

Doel van het evenement is om een platform te bieden aan de volgende generatie in het vrouwenvoetbal. Er wordt 7 vs. 7 gespeeld op een half veld, in drie poules van vijf teams. Wedstrijden duren 15 minuten. Alle teams spelen vijf wedstrijden tijdens het toernooi.

Gezicht van het toernooi is Isa Kardinaal. De 17-jarige speelster van Ajax maakte de overstap van een Amsterdamse amateurclub naar de beloftenploeg van Ajax. Vanaf komend seizoen maakt Kardinaal officieel deel uit van de hoofdmacht.

Het complete deelnemersveld: sc Buitenveldert, avv Sloterdijk, avv Zeeburgia, sv Geinburgia, sv Kadoelen, afc IJburg (zaterdag én zondag), TOS-Actief, avv Swift, WV-HEDW, asc SDW, avv TOG, avv SDZ, DRC en AFC.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand