Kaptein zag droom uiteenspatten: "Ik kon er niet gelijk staan"

Teleurstelling bij Wieke Kaptein (FC Twente)
Teleurstelling bij Wieke Kaptein (FC Twente) Foto: © Pro Shots

FC Twente greep afgelopen jaar net naast een ticket voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Een grote domper voor de club uit Enschede en helemaal voor Wieke Kaptein, die na dit seizoen vertrekt bij de Tukkers.

In de eigen Grolsch Veste gaf FC Twente het uiteindelijk weg tegen het Zweedse BK Häcken. "Je moet er staan en we staan er niet als team. Ik wilde nog heel graag met Twente de Champions League ingaan, dat was wel een doel dat ik nog wilde halen. We moeten door, maar het is heel erg jammer", zegt Kaptein voor de camera's van ESPN.

Ze gaat verder: "Ik kon er de dag erna op de training niet gelijk helemaal staan. Als team was het een grote droom om het te halen. We hadden het ook kunnen halen. En dan laat je het zelf liggen, dat is het ergste. Häcken doet het nu goed in de Champions League, dat is een klein lichtpuntje. Maar ik had het wel graag willen halen", benadrukt de middenveldster.

Het was een klap voor de ploeg van trainer Joran Pot, zo erkent Kaptein. "We zijn gaan zitten met elkaar en hebben alles uitgepraat, dan moet je even alles op tafel leggen." Ajax wist zich wel te plaatsen voor de groepsfase van het Europese toernooi. Het zorgt niet voor jaloezie bij de 18-jarige Oranje-international. "Het is mooi om te zien dat ze het goed doen en dat zoveel mensen komen kijken."

"Ik denk dat dat voor het vrouwenvoetbal ook goed is. Ik kijk de wedstrijden wel en ik hoop ook dat ze ver komen. We staan met z’n tweeën natuurlijk vaak bovenaan, dus in de wedstrijden is er rivaliteit. Maar buiten het veld zijn we prima, en zo hoort het ook. Ik hoop dat ze het goed doen", sluit Kaptein het gesprek af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand