Kaptein over eerste Oranje-oproep: "Ik huilde tranen van geluk"

Wieke Kaptein bij haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen
Wieke Kaptein bij haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Wieke Kaptein maakte tijdens de vorige interlandperiode haar eerste minuten namens de OranjeLeeuwinnen. De 17-jarige middenveldster had nooit verwacht nu al te debuteren in Oranje.

"Natuurlijk droom je altijd groots, en je werkt je altijd omhoog om daar ooit te zijn, maar ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gekomen. Het kwam echt als een verrassing. Mijn eigen coach vertelde het me. Hij belde me en vertelde me dat ik niet was opgeroepen voor Oranje O19, dat was echt verontrustend", vertelt Kaptein op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

"Toen vertelde hij me dat ik was geselecteerd voor het 'grote' Oranje! Ik kon het niet geloven. Ik huilde tranen van geluk en vierde feest met mijn huisgenoten", blikt de jongeling terug. Tegen Polen maakte ze uiteindelijk haar debuut namens de OranjeLeeuwinnen. Kaptein verving Martens. "Als kind zag ik haar altijd op tv spelen voor het Nederlands team. Het invallen voor Lieke Martens om mijn debuut te maken bezorgde me eerlijk gezegd kippenvel", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand