Kaptein ontbreekt door examen: "Gisterenavond naar huis gereden"

Wieke Kaptein op de training van de OranjeLeeuwinnen
Wieke Kaptein op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Wieke Kaptein verscheen donderdag niet op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen. De 18-jarige middenveldster ontbrak vanwege een praktijkexamen voor haar opleiding.

Afgelopen zomer, toen de middenveldster vertelde dat ze bij Chelsea had getekend, heeft Andries Jonker met Kaptein gesproken over haar toekomst. "Toen hebben we gesproken over haar school en haar examenjaar. Hoe ze er zelf in zat, hoe haar ouders erin zaten. Toen heb ik haar ook gestimuleerd, ik heb me bij de ouders aangesloten: 'doe dat nou, maak dat nou af'."

Dat heeft de jongeling gedaan. "Een paar weken geleden belde ze van 'trainer, ik heb een probleem. Ik kan niet, ik moet examen doen op de donderdag voor de wedstrijd'. Toen heb ik geprobeerd om dat in het trainingskamp te doen, dat is in het verleden wel vaker gebeurd. Maar het was een praktijkexamen. Dan moest ze naar school."

Kaptein kreeg dus vrijaf. "We hebben haar gisterenavond naar huis laten rijden en vandaag van het oosten van het land naar Schiedam laten brengen. Ze heeft haar examen gedaan. Het hoort erbij. Ik vind ook dat dat zo moet, dat dat zo hoort. Het is goed voor talentvolle sporters, als ze de kans hebben, om hun school af te maken", aldus Jonker. Of hij al een update had? "Ze is geslaagd! Vlag en wimpel!", zei de bondscoach met een grote glimlach.

Lees meer:
0 reacties