Kaptein: "Niet verwacht dat ik nu al kans zou maken op het WK"

Wieke Kaptein bij haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen
Wieke Kaptein bij haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Wieke Kaptein maakte in april haar debuut namens de OranjeLeeuwinnen. De 17-jarige middenveldster van FC Twente had vroeger absoluut niet verwacht dat ze op deze leeftijd al zou debuteren in Oranje.

"Ik had absoluut niet verwacht dat ik nu al kans zou maken op het WK. Ik had nooit kunnen vermoeden dat ik nu mijn debuut voor het nationale team zou maken", geeft Kaptein aan op de website van FIFA. Het zou voor haar een 'absolute droom' zijn om mee te gaan naar Australië en Nieuw-Zeeland.

"Maar ik wil er niet te veel op hopen. Ik zal het tegen die tijd zien", aldus de jongeling, die ook in de voorlopige EK-selectie van Oranje O19 zit. Een van de tegenstanders van Oranje op het WK is Amerika. Kaptein is vol lof over dat land: "Het is zo'n geweldig land voor vrouwenvoetbal. Ze zijn zoveel verder dan de andere landen, dus het wordt een lastige wedstrijd."

"Maar wij hebben veel kwaliteiten in ons team", zegt ze. "We zullen altijd een kans hebben tegen wie dan ook en zullen zoveel mogelijk voor de overwinning vechten", sluit Kaptein af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand