Kaptein naar Chelsea zonder Hayes: "Voor haar ontzettend jammer"

Wieke Kaptein bij FC Twente
Wieke Kaptein bij FC Twente Foto: © Orange Pictures

Leonne Stentler is vol lof over de talenten in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Zo blinken Lily Yohannes en Wieke Kaptein uit bij respectievelijk Ajax en FC Twente. Stentler geniet van het jonge duo.

"Het is geweldig dat wij deze talenten mogen aanschouwen. Ik had eigenlijk gehoopt dat Kaptein nog wat langer zou blijven, maar het is ook niet gek dat ze die stap wil maken", doelt de oud-voetbalster bij ESPN op de transfer van Kaptein naar Chelsea. "Ik vind het overigens ook een verstandige manier van een stap zetten. Wel al weten dat je naar Chelsea gaat, maar je blijft nu nog een jaar bij Twente. Doorgroeien, maar wel al alles afgerond."

"Maar het is genieten. Je merkt ook dat dit een competitie is waarin je als talent zijnde al zo kunt ontwikkelen, omdat je zoveel wedstrijden kan gaan spelen. Dat is voor ons alleen maar leuk", oordeelt Stentler. Bij Chelsea vertrekt coach Emma Hayes na dit seizoen. Daar baalt de analist wel van. "Het is wel spannend voor Kaptein. Ik had het haar zo gegund, om onder Emma Hayes te spelen."

"Ik had deze move niet aan zien komen. Ik had verwacht dat Hayes zo trouw aan Chelsea zou zijn, dat ze dit nooit zou doen. Maar voor Kaptein is het echt ontzettend jammer. Het is spannend, want wat komt er nu? Er komen opeens heel veel onzekerheden. Dat is de andere kant van die transfer al rond hebben, dat je denkt: 'hmm, had ik misschien even moeten wachten en wellicht naar een trainer gaan die mij echt wil hebben'", besluit de ex-OranjeLeeuwin.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand