Kaptein naar Chelsea: "Echt weer vechten om in de basis te komen"

Wieke Kaptein bij FC Twente
Wieke Kaptein bij FC Twente Foto: © Orange Pictures

Wieke Kaptein maakt komende zomer de overstap naar Chelsea. De middenveldster, momenteel nog actief voor FC Twente, heeft dan ook met grote belangstelling gekeken naar de UEFA Women's Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Chelsea.

"In het eerste kwartier vond ik Ajax echt heel sterk. Chelsea klapte er daarna wel overheen, ze hadden veel de bal. Knap van Ajax dat ze daar staan", blikt Kaptein in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie kort terug op de heenwedstrijd. Of ze dan naar Chelsea kijkt en denkt 'daar heb ik zin in, om daar te mogen spelen'? "Zeker weten."

"Ik heb er heel veel zin in. Een nieuwe uitdaging. Echt weer vechten om in de basis te komen, om jezelf te laten zien, om jezelf te ontwikkelen. Daar heb ik heel veel zin in", vertelt de OranjeLeeuwin, die recent ook een bezoek bracht aan Londen. "Wat mijn gevoel zegt als ik rondloop in Londen? Heel mooi. De Engelse competitie is een van de beste competities. Alles is een beetje aan elkaar gewaagd. Je ziet ook heel erg dat het heel erg leeft."

Kaptein gaat verder: "Ik ging met de underground naar Arsenal - Chelsea, je zag echt alle shirtjes, van Arsenal, van Chelsea. Iedereen stond bij elkaar. Alleen maar praten over de wedstrijd. Je ziet dat het leeft. Dat is mooi om te zien." Wel zal de pas 18-jarige middenveldster moeten wennen, vooral aan de afstand tussen haar en haar familie. "Het is fijn dat we kunnen FaceTimen. Misschien gaat de hond mee, dat is nog even de vraag. FaceTimen kan ik met mijn broers en mijn ouders. Ze zeggen dat ze vaak langs zullen komen, dat hoop ik ook."

"Op mezelf wonen... Ik heb nu anderhalf jaar bij de andere meiden gewoond, zodat ik niet in een keer de stap van huis uit naar Engeland hoefde te maken. Maar ik heb er heel veel zin in", aldus het grote talent.

Lees meer:
0 reacties