Kaptein kijkt vooruit: "Nu kan ik me er goed op voorbereiden"

Wieke Kaptein en Danique Kerkdijk (FC Twente)
Wieke Kaptein en Danique Kerkdijk (FC Twente) Foto: © Orange Pictures

In maart werd Wieke Kaptein verkozen tot een van de beste negen talenten van de wereld. Een maand later mocht ze voor het eerst haar koffer pakken voor Oranje. En ondertussen werden er gesprekken met Chelsea gevoerd, waar ze vervolgens een contract tekende.

De stap is weloverwogen en er ging lange tijd over tot het daadwerkelijk rond was. "Dat heeft wel zes, zeven maanden geduurd. We hebben veel gesprekken gehad en toen ben ik er naartoe geweest. Uiteindelijk voelde het heel goed."

De liefde voor Chelsea was er al voordat haar contract daadwerkelijk getekend was. Vanaf jongs af aan droomde ze al van de ploeg uit Londen en toen werd de Premier League voor vrouwen steeds populairder waardoor een overstap realistisch werd.

"Toen zag ik dat Chelsea een hele mooie ontwikkeling had doorgemaakt. Hoe zij willen voetballen, past heel goed bij mij", erkent Kaptein. "Met veel positiespel en niet te veel lange ballen. Ik heb het ook met Victoria Pelova over de Engelse competitie gehad. Het niveau is natuurlijk veel hoger. Ze heeft me enthousiast gemaakt, al was dat niet zo nodig."

Chelsea heeft haar nog een jaar bij FC Twente gestald voor het grote werk gaat beginnen. "Daar was ik het eigenlijk gelijk mee eens. Ik ben net achttien geworden en ik moet gewoon nog speelminuten maken. Dat is het belangrijkste. Ik kan me dit jaar nog goed ontwikkelen in de Eredivisie."

Dit komt niet alleen goed uit op sportief vlak maar het geeft haar ook de kans om haar studie af te ronden. "Als ik volgend jaar die kant opga, moet ik wel een diploma hebben. Dat wil ik sowieso. Dus ik maak nu mijn studie op niveau 3 af en dan ga ik volgend jaar online verder met niveau 4."

Ondanks dat ze nog bij FC Twente speelt, zit Chelsea wel regelmatig in haar hoofd. "Het is een fijn idee dat ik al weet dat ik naar Chelsea ga volgend jaar. Dan kan ik me er goed op voorbereiden", aldus de 18-jarige speelster in gesprek met NU.nl.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand